Verdures pels més petits

Avui a la Llista de @novaradiolloret hem parlat de les verdures. ???
Potser és l’aliment que ens costa més que mengin els petits de casa???, si tenim en compte el plat saludable, la meitat del plat tant del dinar com del sopar ha d’estar compost per verdures, per tant avui hem donat idees per fer les verdures més atractives. Perquè siguin el que predomina en el plat. I recordem que és molt important predicar amb l’exemple i inculcar-los una bona nutrició infantil. I involucrar-los a la cuina. ?‍??‍?.

El meu fill es vegetaria

Avui al programa la Llista de Nova Radio Lloret  hem parlat del vegeterianisme. 
En què es basa aquest tipus d’alimentació, és apta per a totes les edats, cal suplementar?☀️ I si el nostre fill no vol menjar animals?

A vegades ens podem trobar amb famílies que els progenitors són vegeterians i ja eduquen els seus fills amb aquest tipus d’alimentació. Però d’altres en famílies que no són vegeterians pot haver-hi el cas que algun dels fills no volgui menjar animals, i com a pares creiem que hem d’insistir en què és important que mengin carn i peix ??, i realment és així?

Quan estem davant d’una situació com aquesta el millor és parlar amb l’infant i preguntar-li els motius pels quals no vol menjar carn o peix, i l’hem de respectar.

Com a pares el que podeu fer és assessorar-vos bé amb un nutricionista especialitzat, i si seguiu les pautes del professional, teniu el compte el plat saludable @tumenusaludable i suplementeu amb B12, es pot portar perfectament una alimentació equilibrada i òptima pel desenvolupament de l’infant.

Escolta’m aquí i resol els teus dubtes.

Galetes

Popularment tenen una inmerescuda fama de saludables que les vol diferenciar d’altres peces de brioxeria, però sustancialment són el mateix??.
Sol ser una pregunta molt freqüent a la consulta, hi ha al supermercat algunes galetes saludables?
Us donaré alguns consells perquè ho descobriu vosaltres mateixos.

El més important és llegir la llista d’ingredients?️‍ no ens quedem només amb la part de davant del paquet, ja que com veureu no tot el que posa és veritat, per tant ens hem de fixar si porten o no aquests ingredients:
– farines refinades: si no indica integral és que és refinada.
– sucres: inclou la panela, sucre morè, mel, maltosa, fructosa…
– edulcorants: stevia, polialcholes.

– oli de Palma: és un greix de baixa qualitat.

Si en porten ja estaríem parlant d’un processat no saludable.

I un altre aspecte que hem d’observar és la sal, que tot i que pogui semblar al contrari molts d’aquests productes en porten en quantitats no gens despreciables.

Per tant el que hauríem de mirar és que de 100g de producte:
– L’ aport de greix saturat no superi 4-5 gr.
– L’ aport de sucres no sigui superior a 5-6 gr. – La sal no excedeixi de 0,2- 0,4 gr. 
Valorant totes aquestes indicacions treieu les vostres conclusions.

No se si us heu fixat que com més enfocades al public infantil més sucre porten.

Per tant us convido a la reflexió, haurien d’estar les galetes en els esmorzars recomenats com a saludables de les escoles?

Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i les vostres preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant, entendrem que accepteu la nostra política de privacitat. Política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies